У ЧЕТВЕР СІЛЬГОСПВИРОБНИКИ ПРОВОДЯТЬ ВСЕУКРАЇНСЬКУ АКЦІЮ ПРОТЕСТУ

По всіх обласних центрах України 10 грудня пройде попереджувальна акція проти податкових новацій.

У Полтаві таку акцію проводять біля приміщення обласної державної адміністрації, куди з’їдуться фермери та інші товаровиробники із усіх районів області.

Розпочнеться акція об 11.00 ранку.

Податковий кодекс передбачає скасування усіх пільг аграрним виробникам та переведення їх на загальну систему оподаткування. Ці пільги і так були мінімальними, але дозволяли виробникам у певній мірі триматись на плаву.

В Європі фермери в середньому отримують 400 доларів дотацій на гектар, а американські та канадські сільгоспвиробники беруть кредити під 1,5-2% річних.

Також читайте: "Графік проведення звітних та звітно-виборних конференцій районних АФЗ"

Режим дотацій через ПДВ давав можливість українським аграріям отримувати дотацію у розмірі біля 30 доларів за гектар.

– Скасування ПДВ загубить на корінь, скажімо, тваринництво. Зараз корів По всій україні нараховується біля 500 тисяч, а було до 7 мільйонів голів великої рогатої худоби. Для порівняння, у Німеччині нараховується 18 мільйонів корів. Якщо ПДВ скасують– то тваринництву гаплик, бо воно вже й так збиткове, – пояснює Віктор Галич, голова асоціації фермерів і приватних землевласників відродження Полтавщини

Якщо у четвер думку фермерів та інших товаровиробників не почують у Верховній раді, в уряді та адміністрації Президента, то фермери планують вивести техніку на траси України.

Кiлькiсть переглядiв: 193

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.