Повернутися до звичайного режиму

Фермери Полтавщини виступили проти податкових новацій та корупції

25 грудні відбулася звітна обласна конференція ГО «Асоціація фермерів і приватних землевласників відродження Полтавщини»

/Files/images/avtori/Влада Хмеленко.jpg На порядок денний конференції винесли наступні питання:
1. Звіт голови Асоціації фермерів і приватних землевласників Віктора Галича
2. Звіт ревізійної комісії.
3. Вибори делегатів на 26 з’їзд АФЗУ.
4.Вибори фермерів до складу регіональної комісії Полтавського відділення Українського державного фонду підтримки с/г виробників.
5. Різне.

По першому питанню порядку денного виступив голова обласної АФЗ відродження Полтавщини Віктор Галич.

Пояснив, що парламент з подачі уряду Яценюка, незважаючи на численні масові протестні акції аграріїв в областях і під стінами Верховної Ради, у ніч з 24 на 25 грудня таки ухвалив державний бюджет на 2016 рік, скасувавши пільгову систему оподаткування, яку мали раніше сільгоспвиробники. Також зазначив , що фермери області за звітний період багато зробили як для допомоги армії, так і в плані організації для відстоювання своїх прав.

Також читайте:"Хто може бути членом асоціації фермерів і приватних землевласників?"

Делегати конференції обговорили звіт. Виступаючі були одноголосними у тому, що фермерам потрібно об’єднатися у одну монолітну силу. Бо відсидітися по кутках навряд чи комусь вдасться у цей скрутний час.

Крім того було взято до уваги інформацію ревізійної комісії за звітний 2015 рік.

конференція обласної АФЗ Відродження Полтавщини

Також фермери одноголосно проголосували за звернення до Президента України накласти вето на зміни до Податкового кодексу, котрі призведуть до повного зубожіння та знищення фермерства.

Крім того делегати конференції прийняли звернення до Голови Верховної ради України і голови Національного антикорупційного Бюро.

Вимагають вжити заходів по недопущенню існування корупційних схем у «Держгеокадастрі». У цій структурі оформити договір оренди без хабара у 300– 500 доларів з розрахунку за один гектар землі – неможливо.

Також фермери просять Кабмін і парламент розробити законодавство, згідно з яким оподаткування сільгоспвиробників становило б не більше 10% від валового виробництва (так звану десятину). Тоді б корупційна складова була мінімізована.

- Чому на найбагатших у світі землях найбідніші селяни? – риторично запитував у своєму виступі радник Асоціації фермерів та приватних землевласників Микола Стрижак і закликав розмовляти з владою тією мовою, яку вона тільки й розуміє, – мовою ультиматумів і протестних акцій.
– Це брехня, що «давити» аграріїв нібито вимагає Міжнародний валютний фонд, який надає Україні кредити, - стверджує Микола Іванович, котрий є консультантом Світового банку. – Вимагають, щоб у бюджеті доходи відповідали видаткам. І не більше... У нас же президент є третім у країні землевласником: за президентства збільшив території з 200 тисяч гектарів землі до 360 тисяч гектраів.

Пояснив, що держава має сприяти розвитку фермерства, зокрема і сімейних форм господарювання.

У ході роботи конференції було схвалено поіменний склад делегатів на 26 з’їзд АФЗУ та вибрано фермерів до складу регіональної комісії Полтавського відділення Українського державного фонду підтримки с/г виробників.

Також одноголосно фермери проголосували за проект рішення про систему сплати членських внесків. Делегати конференції прийняли рішення , що фермери мають сплачувати внески із розрахунку 10 гривень за 1 гектар землі. З цієї суми 1 гривня перераховується в АВЗУ, 3 гривні у обласну АФЗ Відродження Полтавщини і 6 гривень залишається у районній АФЗ для ведення статутної діяльності .

/Files/images/fermerska_osn/Фермери 4.jpg/Files/images/fermerska_osn/Фермери.jpg/Files/images/fermerska_osn/Фермери3.jpg/Files/images/fermerska_osn/Фермери 2.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 429

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.