До уваги голів районних АФЗ! Відбулися зміни у Статутній діяльності

16 липня 2016 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів № 440 від 13.07.2016 р. «Про затвердження Порядку ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення із Реєстру».

Відповідно до цієї постанови Статути районних АФЗ мають бути приведенні до відповідних параметрів. Вони повинні передбачати заборону розподілу отриманих прибутків (доходів) серед засновників(учасників), членів організації, працівників(крім оплати їх праці, нарахування єдиного соціального внеску), членів органів управління та інших пов’язаних із ними осіб.

Також читайте: "Фермери побували на Сорочинському ярмарку"

У разі припинення діяльності юридичної особи у Статуті також має бути передбачено, що активи передаються одній чи кільком неприбутковим організаціям відповідного виду або передані до бюджету, тобто у разі ліквідації, злиття, поділу, приєднання або перетворення.

Установчі документи мають передбачати, що доходи(прибутки) неприбуткової організації використовуються виключно на фінансування діяльності такої організації.

До уваги голів районних АФЗ! Статутні документи можна доповнити відповідними положеннями та змінами у статутній діяльності. Оновлені документи мають бути подані до ДПІ відповідного району для реєстрації контролюючим органом. У іншому випадку такі районні АФЗ будуть виключені із Реєстру неприбуткових організацій.

Кiлькiсть переглядiв: 252

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.