На Полтавщині рейдери хотіли вкрасти урожай на 500 тис. грн.

Кілька днів тому увечері на поле, котре орендує миргородський фермер Віктор Коваль із напарником , заїхали невідомі комбайни та розпочали збір урожаю. Заїхали перед нічними сутінками, щоб поза людським оком вкрасти чужий урожай не мало не багато , а більш ніж на півмільйона гривень. У народі цей вид злочину називають «рейдерське захоплення».

ВІДЕО "ЯК ОУНівці фермера захищали." УВАГА!!! НЕНОРМАТИВНА ЛЕКСИКА

– Подзвонили місцеві мешканці із Червоних Пологів і сказали, що на поле заїхали чужі комбайни та розпочали обмолот кукурудзи. Мене це просто шокувало. Як так, красти чужий урожай. То ж звернувся до колег-фермерів, Слобідської сотні добровольчого батальйону ОУН, АТОвців,– пояснює фермер Віктор Коваль.

Раніше поле площею 35 гектарів обробляла інша особа аж із міста Умані. Та договір оренди в цього чоловіка закінчився і ухвалою суду ще 30 березня цього року мешканцеві Умані заборонено використання вищеназваної земельної ділянки.

– Ми з місцевим активом,– фермери, козацтво, спілка воїнів АТО,– намагалися цьому протистояти і «розрулити» ситуацію по праву та закону. Але зустріли шалене протистояння з боку рейдерів та... лубенської поліції, яка чомусь (загадка!) всіляко потурала рейдерам. Тож вночі із п’ятниці на суботу силами ОУНівців була заблокована і взята під охорону вся рейдерська техніка, що працювала на полі (комбайни і автомобілі, що вивозили врожай). З’їхалися й небайдужі фермери. Зранку зі сторони противника прибуло «підкріплення» - чоловіки спортивної статури, скоріш за все, озброєні, тому для підкріплення ОУНівцям прибули миргородці - АТОвці, активісти. Нам гуртом вдалося нейтралізувати те «підкріплення»,– розповідає представник ОУН.

Далі машини з зерном, яке рейдери встигли зібрати, доставили на елеватор. Тут зерно було переважено і здано на користь миргородського фермера.

Всього «рейдери» встигли намолотити 114 тонн кукурудзи.

– Уявіть: фермер, як завжди, ранньою весною обробив поле, засіяв, згодом обробив гербіцидами, двічі підживив культуру, ще раз прогербіцидив, вклав свою працю та величезні кошти, молив Бога, щоб дав гарної погоди та врожаю... І ось з'являється бригада мордоворотів та вчиняє грабіж,– пояснює волонтер Олена Синельник.

Нагадаємо, що у с.Попасне Новомосковського району на Дніпропетровщині продовжуються спроби силового захоплення Фермерського господарства, де були підроблені документи і держреєстратор аж із Одеської області власником господарства записала невідому особу.
Для захоплення прибуло близько 200 чол в масках.
Господарство охороняє самооборона фермерів. Представники міліції та прокуратури також знаходяться на місці подій.
Кiлькiсть переглядiв: 321

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.