На Полтавщині за земельний пай пропонують 100 тисяч гривень

На Полтавщині з’явилися «покупці» землі. Вже промишляють у кількох районах. Скажімо, днями у Пирятинському районі в селах Теплівці, Крячківці, Малютинцях, Смотриках агрофірми через своїх представників пропонують селянам достроково розірвати договори оренди чи їх не переоформляти , і фактично, продати свої паї агрофірмам.

/Files/images/pketuvannya_vr/земля ориг..jpg

Пропонують викуп землі на 49 років по ціні 21, 5 тисяч гривень за гектар. І потім людина коштів отримувати не буде взагалі. Це просте одурманення селян. Посуливши, нібито великі гроші, агрофірми просто прагнуть ошукати селян. На жаль, знаходяться бажаючі свої паї продати агрофірмам за безцінь.

Також читайте "Аграрії Полтавщини піднесли Порошенку, Гройсману та Кутовому гарбуза".

За тими умовами, які пропонують місцеві сільгоспвиробники, фермери, власник землі отримає запропоновані агрофірмою кошти за 3–4 роки оренди, враховуючи, що орендна плата постійно зростає.

До речі, Міністерство аграрної політики подало у Верховну раду законопроект, який передбачає продаж прав оренди. Тобто , людина, яка має пай у 3–5 гектрів, продає право оренди, наприклад на 20 років за ті ж самі 70 чи 100 тисяч гривень.

Між іншим середня вартість одного гектара землі в Україні становить 1 тис. євро, а , скажімо, у наших сусідів у Польщі ця вартість складає близько 18 тисяч євро. То ж , зрозуміло, агрохолдинги прагнуть за безцінь «скупити» у селян землю. Так, людина отримає свої 70 чи 100 тис. гривень. Але, фактично, позбавить у майбутньому і себе, і дітей та й онуків стабільного доходу від оренди землі.

Кiлькiсть переглядiв: 300

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.