ДО УВАГИ ФЕРМЕРІВ ТА ГОЛІВ РАЙОННИХ АФЗ. Останні рішення АФЗУ

6 грудні у Києві відбулася рада АФЗУ. Вашій увазі пропонується витяг із рішень ради Асоціації фермерів та приватних землевласників України.
Обговоривши, винесені на раду АФЗУ питання, рада, зокрема, вирішила.:

1. Звернутись до Верховної Ради України та Уряду щодо необхідності переходу аграрної політики від олігархізації аграрного виробництва, наслідком якої є посилення тиску на сільські території, сільські громади, обезлюднення сільської місцевості тощо.

Державна політика повинна формувати нову якість сільської поселенської мережі в основі якої мають стати інтереси простого селянина, фермера, власника паю.

2. Рекомендувати до виконання ініціативу Віце – президента АФЗУ Шеремети В.В. щодо персональної відповідальності Віце-президентів, голів обласних АФЗ за невиконання вимог статуту та рішень АФЗУ що до сплати членських внесків, а саме: із суми недоплати до плану внесків Віце –президент АФЗУ особисто доплачує 20% за відповідальні обласні АФЗ, голова обласної АФЗ доплачує 30% із суми недоплати до плану внесків за область.

3) З метою вивчення і поширення передового досвіду розбудови первинних осередків АФЗУ звернутися до з’їзду щодо включення до плану заходів АФЗУ на 2017 рік проведення виїзного засідання Ради АФЗУ в Дніпропетровській області.

4) Звернути увагу Віце-президентів, голів обласних АФЗ на підтримку розбудови обласних АФЗ у Полтавській та Хмельницькій областях.

4. Провести підготовку до чергового 27 з’їзду АФЗУ.

Встановити наступну квоту представництва на з’їзд від обласної АФЗ:

– за умови виконання плану членських внесків обласною АФЗ обирається 1 делегат від 5-ти фіксованих членів, але не більше 20 делегатів від області (станом на 01.12.2016 р. 7 обласних АФЗ виконали план сплати внесків);
– родовжити термін сплати внесків до 21.12.2016 року, тобто до наступного засідання Ради АФЗУ, яке має відбутися в залі Верховної Ради України на парламентських слуханнях.
– для забезпечення проведення з’їзду встановити плату у розмірі 200 грн. за кожного учасника з’їзду (делегата, запрошеного), які сплатити до 31.12.2016 р., як благодійні внески.
– розпочати з 7 грудня 2016 року до 31 січня 2017 року звітні, та звітно-виборні конференції в обласних АФЗ
5. Членам Ради, головам обласних АФЗ підготуватися до участі у парламентських слуханнях 21.12.2016 року.
Крім того було прийнято рішення по зверненнях голів обласних АФЗ Одеської та Луганської областей підготувати відповідні звернення від імені АФЗУ до ГПУ, Міністра АППУ та інших органів влади.
Також звертається увага голів районних АФЗ та фермерів на те, що метою діяльності Асоціації є сприяння розвиткові масового фермерського руху в Україні та здійснення належного громадського контролю за діяльністю влади по додержанню прав і законних інтересів фермерів та селян – землевласників. АФЗУ створили самі фермери для свого захисту, для відстоювання своїх прав, вирішення фермерських проблем.
Та, на жаль, не всі фермери Полтавщини до кінця усвідомлюють, що здобутки останніх років у законодавчій, податковій, фіскальній сферах здійснені , зокрема, і через джіяльнівсть АФЗУ. Крім самих фермерів, об’єднаних в Асоціацію, ніхто не переймається фермерськими проблемами.
АФЗУ єдина громадська організація, яка незалежно висловлює свою позицію. Оскільки Асоціацію фінансує не олігарх, не політична шляхта, а простий хлібороб – фермер.
Здобутками Асоціації є:
- Створення Українського державного фонду підтримки фермерських господарств.
- Збереження права постійного користування фермерською землею. В умовах шаленого тиску Асоціації вдалося не допустити забрати землю з постійного користування. Багато фермерів і досі користуються цим правом, споживають здобутки АФЗУ - мають змогу поступово розпаювати її на всіх своїх підростаючих нащадків.
- Припинення масового переслідування фермерів правоохоронними та контролюючими органами при розпаюванні землі та отриманні державної підтримки.
- Завдяки АФЗУ в 2005 - 2015 р.р. недопущено продаж української землі. Під тиском АФЗУ вдавалося:
- кожен рік підвищувати демпінгові закупівельні ціни на зерно в період жнив;
- скасувати технічний огляд сільгосптехніки;
- знизити ціни на мінеральні добрива;
- не допустили запровадження санкцій за не оформлення сівозмін. Поки не все ще зроблено, що хотілося. Але чи знають фермери іншу громадську організацію яка зробила більше або хоч стільки ж?
Навіть одного із перелічених здобутків досить аби визнати діяльність Асоціації успішною і підтримувати її.
Цілі, які ставить АФЗУ:

- Надання державної допомоги фермерам на європейському рівні: на 1 га оброблюваної землі, за 1 кг/літр виробленої і реалізованої сільгосппродукції.

- Законодавчого закріплення і надання 5 % дохідної частини Державного бюджету на розвиток села;

Також читайте: "Хто може бути членом асоціації фермерів і приватних землевласників?"

- Запровадження єдиного спрощеного податку для фермерів, який сплачується і звітується раз на рік. Без перевірок. Із спрощеним веденням бухобліку.

- Передачу фермерських земель постійного користування у власність фермера, як це було прописано в законі в 1990 році - безоплатно і в повному обсязі.

- Відшкодування фермерам вартості сплаченого транспортного збору на ремонт доріг, що закладений у вартість пального, який закуповується для с\г техніки яка працює в полі поза автомобільних шляхів.

- Впливу на ціноутворення с/г продукції – недопущення її обвалу. Та багато іншого.

Як діяти. Не залишайтесь байдужими до свого майбутнього - приймайте участь в діяльності АФЗУ, залучайте до цього інших фермерів, своїх друзів.
Сплативши членські внески, фермер долучається до діяльності Асоціації і отримує захист своїх прав через районну, обласну, всеукраїнську організацію. Участь і підтримка кожним фермером зміцнить АФЗУ, забезпечить її незалежність, дасть змогу активніше захищати та ефективно відстоювати інтереси фермерів та селян - землевласників.
Підтримавши АФЗУ, Ви укріплюєте своє представництво і захищаєте себе!
Кiлькiсть переглядiв: 259

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.