Постраждалі вимагають звільнити міністра АПК Тараса Кутового

В Україні має бути якнайскоріше завершено розслідування фактів отруєння людей контрафактним спиртом та звільненні чиновники, які сприяють поширенню нелегальної неякісної продукції, зокрема, керівництво концерну "Укрспирт" та глава МінАПК Тарас Кутовий.

Також читайте: "ІЗ АМОРФНИМИ ФЕРМЕРАМИ НІХТО ПРАЦЮВАТИ НЕ БУДЕ"

Про це йдеться у заяві, поширеній ініціативною групою людей, що постраждали від сурогатного алкоголю.

"Минулого року в Україні було зареєстровано близько двох сотень випадків отруєння громадян неякісним алкоголем, половина з них – з летальним результатом. Ці факти набули широкого розголосу, викликали обурення у суспільстві. Водночас, це жодним чином не вплинуло на ситуацію", - йдеться у документі.
Постраждалі підкреслюють, що винні у виробництва та розповсюдженні смертельної отрути не знайдені та не покарані, правоохоронні органи лише імітують розслідування. Більш того, держава залишається одним з найпотужніших гравців на нелегальному ринку алкоголю.

"Торгівельні точки заповнені нелегальною продукцію сумнівної якості, яка виробляється з "лівого" спирту на державних підприємствах. Не для кого вже не таємниця, що концерт "Укрспирт", який підпорядковано Міністерству аграрної промисловості, перетворився на найбільшого постачальника контрафактного сприту в країні й, де-факто, є головним джерелом загрози здоров'ю громадян. Водночас, МінАПК, яке мало б контролювати ситуацію, воліє нічого не помічати", - наголошується у зверненні.

Ініціативна група нагадує, що після Революції Гідності багато говорилося про необхідність приватизації концерну "Укрспирт", що мало б покласти край зловживанням. Водночас, цей процес наразі повністю заблоковано нинішнім очільником відомства Тарасом Кутовим.

"Фактично, ситуація зайшла у глухий кут і не може бути вирішена без втручання вищих посадових осіб держави та пильного контролю за боку громадськості. У зв'язку з цим ініціативна група громадян, які постраждали внаслідок отруєння неякісним алкоголем, звертається до Президента України, прем'єр-міністра та депутатів із вимогою:
- Найскорішого завершення розслідування фактів отруєння людей контрафактом, виявлення шляхів його потрапляння на ринок та покарання винних;
- Звільнення керівництва концерну "Укрспирт" та проведення слідства на предмет їх причетності до нелегального виробництва неякісного алкоголю;
- Звільнення керівництва Міністерства аграрної політики та продовольства й особисто міністра Кутового.

Ганебною та злочинною є практика, коли державні службовці та працівники державних підприємств заробляють на смертях співвітчизників. Цьому має бути покладено край!", - йдеться у заяві.

Джерело

Кiлькiсть переглядiв: 257

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.