Миргородські фермери проводять активну інформаційну кампанію

27 січня відбулося чергове засідання Миргородської районної асоціації фермерів та приватних землевласників. Вів засідання її голова Віктор Коваль. На засідання винесли питання про сплату членських внесків, про діяльність фермерської самооборони та про порушення з боку територіальних громад району законодавства про призов у армію. З’явилися випадки, коли в армію призивають шоферів, трактористів та агрономів.

Також читайте: "4 000 000 ГЕКТАРІВ ЗЕМЛІ ЧИНОВНИКИ ХОЧУТЬ ВКРАСТИ ДЛЯ ВЛАСНОГО ЗИСКУ"

Також одноголосно на засіданні проголосували рішення надати додатково термін приватним землевласникам та фермерам району, котрі не сплатили членські внески на діяльність АФЗ, визначитися чи будуть вони у асоціації, чи самостійно вирішуватимуть земельні, юридичні і інші питання, що стосуються господарської діяльності.

/Files/images/pketuvannya_vr/фер-1.jpg/Files/images/pketuvannya_vr/фер-2.jpg

–Зараз державна політика така, щоб малий бізнес, фермерство прибрати з аграрного ринку, щоб не плуталися між великими корпораціями та агрохолдингами. При нинішній державній політиці фермерство, мілкі товаровиробники не мають майбутнього. Тож у нинішній ситуації стоїть питання виживання . Ми маємо виробити свою тактику і алгоритм дій. Фермери мають гуртуватися. Однією із форм гуртування є усвідомлення необхідності сплати членських внесків на статутну діяльність АФЗ.

Після новорічних свят на рахунок Миргородської АФЗ надійшли кошти від членських внесків на суму 66 тис. грн. У нас в районі дрібних землевласників, хто має по 10 чи 30 гектарів землі разом із фермерами біля 100 осіб. Тобто не всі фермери та землевласники Миргородщини перерахували кошти на сплату членських внесків,– говорить голова Миргородської АФЗ Віктор Коваль.

Кілька присутніх фермерів пояснюють, що вже перерахували кошти з розрахунку 30 грн із 1 га орендованої землі на рахунок Миргородської АФЗ.

–Я перерахував також 30 грн з розрахунку за 1 гектар оброблюваної площі і як голова СФГ і як приватник. Треба перерахувати по 50 гривень , то перерахую по 50 грн. І воїнам треба допомагати, і самим гуртуватися. А на все потрібні кошти. І це повинні усвідомити усі, без виключення, – говорить керівник фермерського господарства «Мрія» Іван Тютюнник.

Фермери одноголосно проголосували перерахувати на рахунок обласної АФЗ внески з розрахунку 4 грн за 1 га оброблюваної/орендованої землі.

Фермер Олександр Синельник підняв питання волонтерської допомоги бійцям на Донбасі, діяльності фермерської самооборони та варіантів законно отримати зброю для самохзахисту.

Після недовгої дискусії фермери склалися коштами на придбання шин для військових. Також обговорили питання самооборони та придбання зброї для самозахисту.

Далі виникла дискусія, що робити із тим, хто ухиляється від сплати членських внесків, сподіваючись, що інші відстоюватимуть його права.

Кілька фермерів запропонували через 2 тижні опублікувати в районній газеті списки тих, хто ховається за спини активних членів АФЗ, котрі і сплачують членські внески, і відстоюють права фермерів як на місцевому рівні, так і на рівні держави.

Один із фермерів із села Полив’яне заявив, що коли виникли проблеми із землею, то ні Миргородська асоціація, ні обласна АФЗ нічим йому не допомогли.

–А ви хоч раз сплатили внески , а скільки разів ви були на засіданнях АФЗ? Я в Миргородській АФЗ вже 3 роки, то вас тут не бачив жодного разу. Тож які претензії можуть бути до АФЗ. Якщо у наших фермерів виникали проблеми, то ми їх вирішували. І присутні тут фермери, у яких такі проблеми виникали, самі можуть це вам підтвердити. Асоціація захищає своїх членів. Але одночасно плодами роботи асоціації прагнуть скористатися ті, хто сидить в себе на кутку десь на хуторі. З такими й ведеться зараз робота. Без усвідомлення, що лише згуртувавшись, фермери і приватники зможуть відстояти свої права, нічого путнього не буде, – говорить голова ФГ «СВК» Сергій Французов.

Також фермери проголосували рішення звернутися до голови райдержадміністрації Юрія Коваленка дати роз’яснення відносно правомірності призову у армію шоферів, трактористів та інших сільгосппрацівників.

По закінченні засідання Миргородської АФЗ 11 фермерів та приватних землевласників Миргородшини написали заяви про вступ у АФЗ на правах фіксованих членів Асоціації фермерів і приватних землевласників. Після сплати вступного та членських внесків вони отримають карточку фіксованого члена та будуть внесені у відповідні реєстри як відносно юридичного супроводу їхньої діяльності, так і відносно отримання певних пільг на придбання техніки і запасних частин, а також відповідних пільг на відпочинок і лікування.

На сьогоднішній день на Миргородщині фіксованими членами АФЗУ є 4 особи.

Кiлькiсть переглядiв: 394

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.