Вони гірші за Януковича і повинні піти із влади,- із конференції АФЗ

10 лютого відбулася звітна конференція ПОГО «Асоціація фермерів і приватних землевласників». Провели її у актовій залі Полтавської державної аграрної академії. На конференцію прибули 64 делегати із більшості районів області, а також 14 осіб запрошених. Крім того на конференції були й гості із АФЗУ.

На конференцію винесли наступні питання:

1.Звіт голови обласної АФЗ.

2. Звіт ревізійної комісії.

3. Інформаційна діяльність обласної АФЗ

4.Затвердження Статуту у новій редакції

5. Перехід до фіксованого членства

6.Вибори делегатів на з’їзд АФЗУ

7. Вибори членів комісії до Укрдержфонду підтримки фермерських господарств.

8. Різне.

У більшості виступів фермерів рефреном звучала теза, що нинішня влада є гіршою за владу часів Януковича. Корупція зросла за останні роки в рази. Зросла система відкатів та розпилення бюджетних коштів серед кількох сімей. Постійними стали законодавчі новації за для забаганок олігархів та агрохолдингів. Відкати, розпилення бюджетних коштів ведуть до знищення фермерства, до занепаду села, до зубожіння населення.

Дискусійною виявилася заява Віктора Галича про неможливість в подальшому виконувати обов’язки голови АФЗ за станом здоров’я. Прийнято рішення, що обов’язки голови виконуватиме перший заступник Василь Бурлака. А Віктор Галич по мірі сил буде йому допомагати.

Також дискусійним було питання фіксованого членства у АФЗ. Частина делегатів конференції висловилися проти фіксованого членства. Але аргументи представника АФЗУ Івана Зайця, депутата Верховної ради кількох скликань, виявилися переконливими.

Зараз питання стоїть однозначно: АФЗУ відстоює інтереси лише фіксованих членів асоціації. Тож прийнято рішення посилити роботи на районному рівні для залучення нових членів у АФЗ.

Відносно затвердження Статуту у новій редакції, то делегати конференції проголосували за направлення проекту Статуту на доопрацювання.

Далі присутні обговорили кандидатури делегатів на з’їзд АФЗУ. Делегатами на з’їзд від Полтавської області обрати : Панасенка І.Я, Ільїна В.І,, Гавриленко О.М., Галич В.А, Мірошніченко М.М.

Також делегати конференції проголосували за включення у комісію Укрдержфонду підтримки фермерських господарств Григу Валерія, Сушка Сергія, Мирошніченка Миколу, Татарчука Анатолія, Маслівець Ірину.

Також делегати проголосували текст звернення до голови Полтавської ОДА з вимогою відкриття насіннєвих станцій у районах області.

Крім того було створено оргкомітет по організації акцій протесту 15 лютого 2017 року під стінами облдержадміністрації.

Детальніше у відео/фоторепортажі

Вони гірші Януковича. Вони повинні піти із влади ,- з конференції Полтавської АФЗ

/Files/images/pketuvannya_vr/АФЗ.jpg/Files/images/pketuvannya_vr/АФЗ-1.jpg/Files/images/pketuvannya_vr/АФЗ-2.jpg/Files/images/pketuvannya_vr/АФЗ-3.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 254

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.