На Полтавщині знову йде війна за землю

Кілька тижнів тому були Великі Сорочинці. Там незаконно до фермера заїхали на поле і почали обмолот кукурудзи. Цього ж разу скандал розгорівся на території Шафоростівської сільської ради. Там фермер Сергій Кривчун заїхав молотити кукурудзу на поле на земельні ділянки, виділені учасникам АТО.Фермер виготовив і оплатив документацію на ці ділянки. Вчасно Розраховувався із пайовиками. Сільська голова Валентина Марюта викликала поліцію. Комбайн із зерном заарештували. Відкрили провадження за статею 364 Кримінального Кодексу «Самоуправство», нібито за те, що незаконно обробляє землю.

Вчора відбулося екстрене засідання ради фермерів Миргородського району. Провели його у кабінеті 1-го заступника голови райдержадміністрації.

За словами фермера Олександра Синельника дії правоохоронців є незаконними, не мали вони права заарештовувати чуже майно. До того ж зараз гаряча жнивна пора і простій комбайна за кожен день виливається у значні фінансові втрати. Тому запропонував всім присутнім їхати на поле і розблоковувати роботу комбайна.

Сільський голова Валентина Марюта пояснила, що 13 липня було зібрано комісію, де був присутній депутат Сергій Васильович Кривчун, йому запропонували в 30-денний термін відшкодувати певну суму грошей, і нехай би збирав урожай. Термін збіг, а він не заплатив, але загнав комбайн. Якщо земля не в оренді, за неї не платиться податок – які мають бути мої дії? Якби я його про це не інформувала, то хто не сказав би, що я не брала хабар? До речі, прозвучала й цифра орендної плати у сільську казну, це біля 32 тис. гривень.

Фермери та АТОвці вважають, що спірна земельна ділянка вже пообіцяна фермеру Івану Кобцю, тому й було сільським головою нав’язано такий розвиток подій. А тут вже, як кажуть, прослідковується отримання неправомірної вигоди збоку сільського голови.

Також слово взяв старійшина фермерського руху Володимир Таран : « Я думаю, треба знайти спільну мову із сільським головою. Розв’язати спірні питання. Вам там жити»

Потім фермер Сергій Кривчун озвучив інформацію, що через годину має розпочатися судовий розгляд справи.

П.С. Суд прийняв рішення розблокувати комбайн фермера. Та, на жаль, я свідчить практика, суди не завжди стають на сторону сільгоспвиробників-фермерів.

/Files/images/pketuvannya_vr/рада-2.jpg/Files/images/pketuvannya_vr/рада-3.jpg/Files/images/pketuvannya_vr/рада-1.jpg /Files/images/pketuvannya_vr/рада-4.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 390

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.