"НІБУЛОН" СТАВ АСОЦІЙОВАНИМ ЧЛЕНОМ АСОЦІАЦІЇ ФЕРМЕРІВ І ПРИВАТНИХ ЗЕМЛЕВЛАСНИКІВ

25 жовтня провели Раду асоціації фермерів та приватних землевласників України.
На порядок денний винесли 2 питання:
1. Про план реалізації „Концепції розвитку фермерських господарств та сільськогосподарської кооперації на 2018-2020 роки.”
2.Різне.

Обговоривши 1 питання порядку денного Рада АФЗУ констатувала, що головною умовою ефективної реалізації Концепції розвитку фермерських господарств та сільськогосподарської обслуговуючої кооперації на 2018-2020 р.р. є створення умов для масового розвитку фермерських, сімейних фермерських господарств та сільськогосподарської обслуговуючої кооперації шляхом запровадження прямої, прозорої стимулюючої державної підтримки, та податкової політики (прийняттям єдиного земельного податку, який би включав в себе пільгу по сплаті ПДВ).

Було прийнято рішення звернутись до ВРУ, Уряду щодо внесення в найближчий час на розгляд Верховної Ради України та прийняття законопроекту № 6490 від 24.05.2017 р. „Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств». Встановити наступні основні напрямки бюджетної підтримки фермерських сімейних господарств та сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів.

а) Підтримка новостворених фермерських господарств шляхом одноразового виділення коштів в сумі до 300 тисяч грн. на придбання однієї одиниці або трактора, або комбайна, або вантажного автомобіля. б) Пряма підтримка новостворених фермерських господарств з площею землі від 3 га до 20 га із розрахунку на 1 га ріллі 50 євро – га щорічно протягом трьох років. в) Окрема підтримка молодих фермерів (віком до 35 років) додатково на 1 га ріллі 25 євро щорічно протягом трьох років.
г) Підтримка технічного переоснащення фермерських господарств з площею землі до 500 га шляхом часткової компенсації вартості придбаної вітчизняної сільськогосподарської техніки в розмірі 40 % її вартості.

д) Підтримка фермерських господарств, які займаються тваринництвом шляхом виділення коштів із розрахунку на 1 голову худоби, свиней, овець, кіз.

ж) Підтримка фермерських господарств, які займаються овочівництвом, ягідництвом, вирощуванням нішевих культур шляхом виділення коштів із розрахунку на 1 га ріллі. Визначити такі основні напрямки бюджетної підтримки сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів:

а) Підтримка виключно сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, які зареєстровані в установленому порядку, члени якого мають індивідуально (юридична фізична особа) у використанні площу землі до 500 га та не менше 30 членів кооперативу. Максимальна сума державної підтримки на один СОК не більше 5 млн. грн.

б) На підтримку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів пропонується виділення 200 млн. грн. Дані пропозиції обговорити на обласних та районних конференціях, а остаточне затвердження провести на черговому засіданні Ради АФЗУ в грудні 2017 року.

Також Рада АФЗУ прийняла рішення:

1. Звернутися до Прем’єр – міністра Гройсмана В.Б. щодо надання доручень головам обласних державних адміністрацій ввести посаду заступника директора департаменту агропромислового розвитку при ОДА, який відповідатиме за розвиток фермерських господарств та сільськогосподарської обслуговуючої кооперації та розвитку сільської місцевості. Головам обласних АФЗ рекомендувати кандидатури на ці посади.

2. Звернутися до Прем’єр – міністра України Гройсмана В.Б. щодо переведення державної програми „Власний дім” із підпорядкування Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ до Міністерства аграрної політики та продовольства України та безпосередньо Заступнику міністра аграрної політики та продовольства Україниз питань розвитку фермерства сільськогосподарської кооперації та розвитку сільських територій Шереметі В.В.

3. Звернутися до Уряду, Верховної Ради щодо передбачення в Державному Бюджеті державної підтримки для сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів в розмірі 200 млн. грн., а також на наукове, інформаційне, дорадче забезпечення реалізації Концепції розвитку фермерських господарств та сільськогосподарської обслуговуючої кооперації на 2018-2020 р. в розмірі 50 млн. грн.

4. Звернутися до голів обласних, районних АФЗ, фермерів, селян щодо усвідомлення важливості реалізації Концепції для побудови нової якості Українського села, сільського місцевості, побудови Європейської Україн.

У різному було розглянуто ряд питань та прийнято відповідні рішення та доручення. Спочатку розглянули заяву СП ТОВ „Нібулон” про асоційоване членство.

Рада АФЗУ проголосувала за прийнята «Нібулона» асоційованим членом асоціації фермерів та приватних землевласників.

Також прийнято рішення про розробку концепції земельної реформи, про захист права постійного користування фермерськими землями.

Крім того було прийнято рішення , що кількість делегатів чергового з’їзду АФЗУ визначається по квотах у залежності від сплати членських внесків станом на 01.12. 2017 року.
Кiлькiсть переглядiв: 270

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.