Українську свинину найактивніше вивозять у Грузію.

Основними постачальниками свинини з-за кордону є Німеччина, Нідерланди та Данія, звідки надходить понад дві третини імпортованої м’ясної сировини. Про це повідомляє Асоціація свинарів України.

/Files/images/pketuvannya_vr/сало.jpg Згідно з даними митної статистики ДФС, впродовж жовтня Україна експортувала 0,24 тис. т свіжої, охолодженої та мороженої свинини.

Надходження імпортної сировини з-за кордону за відповідний період склала 1 тис. т. Тож обсяги імпорту свинини за другий місяць осені більш ніж учетверо перевищили обсяги зовнішніх поставок.

За словами аналітиків Асоціації «Свинарі України», послаблення експортної активності та пожвавлення імпорту спостерігається на тлі досить високого рівня внутрішніх цін.

Так, хоча середня закупівельна ціна у жовтні була нижчою за її рекордний вересневий рівень на 6%, проте все одно перевищує відповідний серпневий показник.

За підсумками десяти місяців 2017-го обсяг надходження свинини з-за кордону як кількісно (+62%), так і вартісно (майже вдвічі) перевищив відповідні показники січня — жовтня минулого року, склавши 4,1 тис. т сукупною вартістю 7,2 млн дол. США. Проте завдяки малоактивному імпорту свинини протягом першого півріччя року та жвавій діяльності вітчизняних експортерів цього виду м’яса у цей період, Україна зберігає за собою звання нетто-експортера свинини з позитивним зовнішьоторговим сальдо 2,4 млн дол. США», — коментують в АСУ.

Нагадаємо, що найпріоритетнішим ринком збуту української свинини та живця свиней залишається ринок Грузії.

Джерело

Кiлькiсть переглядiв: 292

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.