Повернутися до звичайного режиму

СКІЛЬКИ КОШТУВАТИМЕ ЗЕМЛЯ ІЗ 1 СІЧНЯ 2018 РОКУ?

5 грудня комітет Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин підтримав законопроект №7350, яким пропонується продовжити мораторій на відчуження та купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення до 1 січня 2019 року.

/Files/images/pketuvannya_vr/земля 2.jpg 17 членів комітету рекомендували прийняти законопроект за основу і в цілому як закон.

Документ надійшов до парламенту 30 листопада. Його ініціаторами стали народні депутатиАртем Вітко із "Радикальної партії", Сергій Лабазюк із "Волі народу", Олег Кулініч із "Відродження", Валерій Давиденко, Іван Рибак, Микола Люшняк, Андрій Кіт із "Блоку Петра Порошенка".

Законопроект пропонує продовжити мораторій на продаж землі до моменту врегулювання на законодавчому рівні процедури обороту земель сільгосппризначення і розробки необхідних нормативно-правових актів, але не раніше 1 січня 2019 року.

Міжнародний валютний фонд очікує скасування мораторію на продаж землі в Україні з кінця 2017 року. Мораторій діє з 2002 року. Закон про його продовження до 1 січня 2018 року Верховна Рада України прийняла 6 жовтня 2016- го.

За запевненнями представників Держгеокадастру у випадку відкритості ринку землі її вартість становитиме 50-60 тисяч гривень за гектар і не більше. В уряді розглядають можливість відкриття ринку землі та продажу її лише фермерам чи невеликим господарствам.

Але постає питання, як при нинішній прогнилій, абсолютно корумпованій системі взагалі можна говорити про продаж українських чорноземів?.
Кiлькiсть переглядiв: 445

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.