ФЕРМЕРИ: ПРОДАЖ ЗЕМЛІ В УМОВАХ ВІЙНИ- ПРОДАЖ КРАЇНИ КРЕМЛЮ

На трасі Харків–Київ фермери та приватні землевласники провели попереджуючу акцію протесту проти скасування мораторію на продаж землі.

Організували на 10 годину ранку біля пішохідного мосту неподалік Лубен.

З обох боків мосту розтягнули банери: "НІ! Продажу землі". Також в руках тримають плакати :"Ні!!! Дерибану землі", "Продаж землі в умовах війни – продаж країни Кремлю".

Щоб зігрітися, розпалили кілька вогнищ. Над одним із них на тринозі казан з водою для гарячого чаю.

"Ми не блокуємо рух транспорту. Це попереджувальна акція. Продавати землю під час війни– це смерті подібно. Путіну не треба нас завойовувати танками. Він через таких як Ахметов скупить землі тієї ж Запорізької чи Одеської областей. Чи просто скупить акції агропідприємств. До того ж у нас тотальна корупція. Агроолігархи в своїх руках тримають і суддів, і прокурорів, і поліцію. Тому вимога одна: продовження мораторію на продаж землі, "– говорить Віктор Галич, заступник голови асоціації фермерів "Відродження Полтавщини".

Пояснює, 18 грудня під Верховною Радою олігархи планують провести акцію за продаж землі. Хочуть звезти пайовиків чи просто людей , яким запропонують 200 гривень, щоб покричали за продаж землі. Ще запустили аферу. Подали 15 законопроектів про мараторій на землю. Два тижні тому не було жодного. А це вже є й від "Блоку Порошенка", і від "Батьківщини", і від "Опоблоку". Для чого? Переживають за землю? Ні. Це зроблено лише з метою, щоб затягнути час, бо мораторій діє лише до 1 січня 2019 року, а далі автоматично скасовується. Голова аграрного комітету Бакуменко за продаж землі. Оця вся банда Веревський, Бахматюк і інші агроолігархи й мутять воду. Уявіть, Косюку із бюджету дали мільярд гривень дотації. Та він пів області сам скупить. Всі повинні розуміти, поки не буде подолано агроолігархічний устрій держави і всі не будуть у рівних умовах, то приймати рішення про продаж землі не можна.

– Ми хочемо, щоб наші діти жили й працювали в Україні, на своїй землі. Хочемо, щоб земля булав для нас, для українців. Навіть сама влада ставить питання: ви не живіть в Україні, вам не треба тут працювати. Ви їдьте, вас ждуть у Польщі, вас ждуть в Німеччині. А от на своїй рідній землі ви нікому не потрібні. Хотілось би це донести і до мешканців міст. Місто без села не виживе. Хай не думають, що пішли й купили в магазині якісне. Воно дешеве, але воно не якісне.А що буде з нашими дітьми через п'ять– десять років? Ми працюємо на землі і хочемо, щоб наша держава процвітала і ставала все заможнішою, – каже голова Хорольської районної АФЗ Микола Москалець.

Фермери прийняли і проголосували резолюцію :
1. Ніякого продажу землі - тільки продовження мораторію!
2. Звернутися до депутатів всіх рівнів , керівників партій і громадських організацій з вимогою підтримати продовження мораторію на продаж землі .
3. Депутати Верховної Ради , які не підтримають мораторій, будуть визнані ворогами українського народу. Фермери і селяни застосують до них персональні санкції.

Участь в акції взяли більше 70 осіб, тривала до 15 години.

/Files/images/fermerska_osn/акція 1.jpg/Files/images/fermerska_osn/акція.jpg/Files/images/fermerska_osn/акція 2.jpg/Files/images/fermerska_osn/акція 3.jpg/Files/images/fermerska_osn/акція5.jpg/Files/images/fermerska_osn/акція6.jpg/Files/images/fermerska_osn/акція 7.jpg

НІ !!! ПРОДАЖУ ЗЕМЛІ. ПОПЕРЕДЖУВАЛЬНА АКЦІЯ ФЕРМЕРІВ ПОЛТАВЩИНИ

Кiлькiсть переглядiв: 555

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.