Миргородські фермери недоотримали кредитів більш як на 500 000 гривень

Сьогодні у Миргороді пройшла нарада фермерів та приватних землевласників Миргородського району. Фермери заслухали інформацію голови Полтавської обласної АФЗ відродження Полтавщини Василя Бурлаки. Він акцентував увагу присутніх на недопрацюванні в питанні отримання кредитів. Всього фермери району, орієнтовно , недоотримали кредити більш як на 500 000 гривень.

Також мова йшла про надання землі в оренду фермерам не просто з інших районів, а й з іншої області. Хоч землю могли отримати місцеві фермери чи приватні землевласники, тобто люди, котрі працювали й працюють на землі та вкладають кошти в розвиток громади.

Крім того на нараді було озвучено інформацію про створення сільськогосподарського кооперативу. Функціонуцвання такого кооперативу стало актуальним у світлі останніх подій.

Сільськогосподарський обслуговуючий кооператив – це економічно неприбуткова організація,що:
- належить сільськогосподарським товаровиробникам і управляється ними за демократичними принципами;
- надає своїм членам ті послуги, які необхідні для власних господарств;
- не ставить за мету отримати прибутки для себе, а прагне збільшити прибуток господарств своїх членів.

По-перше, через кооператив міндобрива, пестициди,пальне, посівний матеріал завдяки гуртовій закупівлі, можна отримати значно дешевше, ніж купуючи малими партіями.

По-друге, це робота з надійними, перевіреними постачальниками. І тоді не виникатиме ситуація, що фермер чи приватний землевласник перерахував 80 тисяч чи 400 тисяч гривень за пальне або міндобрива, але їх не отримав. І подібні випадки неодноразово траплялися на Миргородщині, не говорячи вже про десятки й десятки випадків в області.

Детальніше про збори фермерів Миргородщини у відеосюжеті.

НАРАДА ФЕРМЕРІВ МИРГОРОДСЬКОГО РАЙОНУ 17 01 2019 р

Кiлькiсть переглядiв: 434

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.