Таких не люструвати, а каструвати треба, – голова асоціації фермерів

У Миргороді провели обласну раду асоціації фермерів та землевласників «Відродження Полтавщини».

Фермери зібралися, щоб обговорити питання боротьби із корупцією у земельних відносинах та

питання оподаткування і цін.

«Нагально потрібно вирішити питання передачі повноважень від Держкомзему. На Полтавщині ситуація така: щоб оформити документи на землю, то треба заплатити 300 доларів за гектар. І /Files/images/avtori/Гичкаленко.jpg тобі документи приносять прямо додому. Спілкувався із Черкасами, то там брали по 500 доларів. А Вінниця каже: у нас область президентська, тому маємо пільги і платимо лише 100 доларів. Корупція на корупції сидить і корупцією поганяє.

Якщо не заплатиш цю суму, то починають ганяти по кругу. Як схема працює? В Полтаві сидить із сумочкою мальчик у общій черзі. Він ніде офіційно не оформлений. Поки туди не покладеш долари і він не передзвонить куди треба, то нічого ніхто рішати не буде», – говорить голова асоціації фермерів та землевласників Полтавської області Віктор Галич.

Пояснює, отакі схеми роблять після Майдану, коли загинули хлопці, щоб привести до влади оцих людей. Це вже граються із вогнем. У Кіровограді свого земельного начальника вкинули у сміттєвий бачок. У Миргороді люди заблокували районну раду, протестуючи проти начальника земельного відділу. А по сусідству спалили земельному начальнику автомобіль. Але їх це нічому не вчить. Лізуть і лізуть. Таких не люструвати, а каструвати потрібно.

«Повноваження по оформленні земельних відносин мають належати територіальним громадам, а не Києву чи області. Потрібно віднести до комунальної власності сіл, селищ, міст землі, що розташовані за межами населених пунктів у межах територій сільських, селищних, міських рад. Віднести до спільної власності відповідних територіальних громад районів, областей земельні ділянки на яких розташовані будівлі, споруди та інші об’єкти нерухомого майна такої власності, а також інші об’єкти комунального майна, що перебувають у такій власності. Також передати від районних державних адміністрацій до сільських, селищних, міських рад повноваження щодо виділення земельних часток власникам та виділення їх у натурі на місцевості, а також щодо зміни цільового призначення земельних ділянок приватної власності. Тільки таким шляхом можемо зменшити корупційну складову у земельних відносинах»,– пояснює Віктор Галич.

Кiлькiсть переглядiв: 164

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.